Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gołąbki ziemniaczane

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

kapusta włoska
kilogram ziemniaków
1 duża cebula
2 jajka
6 łyżek kaszy manny lub mąki
łyżka majeranku
sól , pieprz
bulion
masło do smażenia cebuli

Gołąbki ziemniaczane - sposób wykonania:

Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie by zmiękły liście.
Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle, ziemniaki ścieramy na małych oczkach. Do ziemniaków dodajemy: cebulę podsmażoną, jajka, kasze manną, majeranek, sól i pieprz, mieszamy na jednolity farsz.
Z liści kapusty usuwamy twardą część, na każdy liść nakładamy nieco farszu i zwijamy jak gołąbek.
W naczyniu na dnie układamy liście, na liście kładziemy nasze gołąbki, zalewamy bulionem jarzynowym i dusimy lub pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 24-11-12| Czytano: 15556 razy |komentarz [0]
Gołąbki ziemniaczane komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz