Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Golonka po bawarsku w piwie

Czas 85 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Golonka po bawarsku w piwie - składniki:

4 golonki
sól, pieprz
2 cebule
pół łyżeczki smalcu
1 kg kapusty kiszonej
2-3 szklanki bulionu wołowego lub jarzynowego
kilka ziaren ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
łyżeczka kminku
liść laurowy

pół szklanki ciemnego karmelowego piwa

Golonka po bawarsku w piwie - sposób wykonania:

Golonka po bawarsku w piwieGolonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny). Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem, zalewamy bulionem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny).
Golonkę wyjmujemy z kapusty i zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy aż skórka się zrumieni.
Golonkę podajemy z kapustą.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 24-03-12 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 14:31 przepis
Coś się przepis źle zamieścił, bo brak informacji co zrobić z tym piwem. Wypić ?



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 19:56 Tytul
jest informacja co zrobić z piwem, proszę czytać uważnie i do końca u?miech a nie spieszyć się do wypicia :P:P


komentarze Dodaj komentarz