Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Golonka po bawarsku w piwie

Czas 85 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

4 golonki
sól, pieprz
2 cebule
pół łyżeczki smalcu
1 kg kapusty kiszonej
2-3 szklanki bulionu wołowego lub jarzynowego
kilka ziaren ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
łyżeczka kminku
liść laurowy

pół szklanki ciemnego karmelowego piwa

Golonka po bawarsku w piwie - sposób wykonania:

Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny). Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem, zalewamy bulionem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny).
Golonkę wyjmujemy z kapusty i zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy aż skórka się zrumieni.
Golonkę podajemy z kapustą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 24-03-12| komentarz [2]



2 komentarzy


przepis
2013-10-24 14:31

Coś się przepis źle zamieścił, bo brak informacji co zrobić z tym piwem. Wypić ?


Tytul
2013-10-24 19:56

jest informacja co zrobić z piwem, proszę czytać uważnie i do końca :) a nie spieszyć się do wypicia :P:P

Dodaj komentarz