Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 85 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Golonka po bawarsku w piwie - składniki:

4 golonki
sól, pieprz
2 cebule
pół łyżeczki smalcu
1 kg kapusty kiszonej
2-3 szklanki bulionu wołowego lub jarzynowego
kilka ziaren ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
łyżeczka kminku
liść laurowy

pół szklanki ciemnego karmelowego piwa

Golonka po bawarsku w piwie - sposób wykonania:

Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny). Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem, zalewamy bulionem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny).
Golonkę wyjmujemy z kapusty i zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy aż skórka się zrumieni.
Golonkę podajemy z kapustą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 14:31 przepis
Coś się przepis źle zamieścił, bo brak informacji co zrobić z tym piwem. Wypić ?



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 19:56 Tytul
jest informacja co zrobić z piwem, proszę czytać uważnie i do końca u?miech a nie spieszyć się do wypicia :P:P


kulinarne przepisy Dodaj komentarz