Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Golonka po bawarsku w piwie

Czas 85 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Golonka po bawarsku w piwie - składniki:

4 golonki
sól, pieprz
2 cebule
pół łyżeczki smalcu
1 kg kapusty kiszonej
2-3 szklanki bulionu wołowego lub jarzynowego
kilka ziaren ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
łyżeczka kminku
liść laurowy

pół szklanki ciemnego karmelowego piwa

Golonka po bawarsku w piwie - sposób wykonania:

Golonka po bawarsku w piwieGolonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny). Golonkę przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu, zdejmujemy z ognia gdy się zeszkli. Kapustę odciskamy z soku (ma być sucha), siekamy i dodajemy do cebuli. Na to kładziemy golonki przyprawiamy: zielem, jałowcem, liście laurowym i kminkiem, zalewamy bulionem. Całość zamykamy w szybkowarze i gotujemy 40 minut (bez szybkowaru około 2 godziny).
Golonkę wyjmujemy z kapusty i zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni i pieczemy aż skórka się zrumieni.
Golonkę podajemy z kapustą.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 24-03-12 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 14:31 przepis
Coś się przepis źle zamieścił, bo brak informacji co zrobić z tym piwem. Wypić ?



Przepisów
Od
Dodano 2013-10-24 19:56 Tytul
jest informacja co zrobić z piwem, proszę czytać uważnie i do końca u?miech a nie spieszyć się do wypicia :P:P


komentarze Dodaj komentarz