Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Grillowana karkówka

Składniki:

2-2,5 kg schabu karkowego;

marynata:
4 ząbki czosnku
szklanka oliwy z oliwek (oleju z pierwszego tłoczenia)
szklanka czerwonego wytrawnego wina, przyprawa do mięsa grillowanego

Grillowana karkówka - sposób wykonania:

Marynata: W naczyniu, w którym będziemy marynować mięso, mieszamy oliwę, wino, rozdrobniony czosnek, całe opakowanie przyprawy na grill. Wkładamy mięso (pokrojone w kotlety grubości ok. 1,5 cm i lekko rozbite tłuczkiem) i obtaczamy je w
powstałym sosie, aby zioła dobrze przylgnęły do mięsa. Całość zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum godzinę. Kładziemy na ruszt grilla z bardzo gorącym żarem pod spodem. Pieczemy kilkanaście minut po każdej
stronie, podlewając podczas pieczenia marynatą. Jak widać, przepisy kulinarne na dania z grilla nie są skomplikowane.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-05-08| Czytano: 34104 razy |komentarz [0]
Grillowana karkówka komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz