Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Grillowane ziemniaki z boczkiem

Składniki:

Porcja na 3 osoby:
10 średnich ziemniaków
10 plastrów wędzonego boczku

Grillowane ziemniaki z boczkiem - sposób wykonania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na ok. 15-20 min.
Lekko ostudzić a następnie każdy ziemniak owinąć kawałkiem boczku. Ziemniaki zawijać pojedynczo w folię aluminiową - w ten
sposób są gotowe do pieczenia na grillu.
Ziemniaki potrzebują ok. 25-30 minut, aby dopiekły sie a boczek wokół nich stał się chrupiący. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na warzywa z boczkiem.
Zamiast ziemniaków można wziąć np. paprykę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-05-08| Czytano: 30010 razy |komentarz [0]
Grillowane ziemniaki z boczkiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz