Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gruszki w syropie - składniki:

- 2 kg twardych gruszek
- 1 kg cukru
- 2 cm kawałek korzenia imbiru
- kilka goździków
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżeczki miodu

Gruszki w syropie - sposób wykonania:

Gruszki w syropie na zimę idealnie nadadzą się do ciast i deserów.
Z cytryny wyciskamy sok, imbir kroimy na drobne kawałki.
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki (większe na ósemki), gotowe wkładamy na 5 minut do wody z łyżką soku.
2 litry wody zagotować z pozostałym sokiem, na 2 minuty wkładamy do niej gruszki - następnie wyjmujemy je (zalewę zostawiamy) i przepłukujemy zimną wodą.
Z zalewy odmierzamy litr i dodajemy do niego cukier, imbir i goździki. Gotujemy aż syrop będzie przeźroczysty.
Gruszki układamy w dwóch półlitrowych słoikach, zalewamy je gorącą zalewą, dodajemy po łyżeczce miodu, zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz