Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Gruszki z Szafranem

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 gruszek
400g cukru
skórka otarta z 1 pomarańczy
skórka otarta z 1 cytryny
6 łyżek płynnego miodu
2 szczypty szafranu
1/2 litra wody

Gruszki z Szafranem - sposób wykonania:

W garnku zagotowujemy wodę, wsypujemy do niej cukier i dodajemy skórki z cytryny i pomarańczy. Gruszki obieramy i wkładamy do wody (powinny się całe zanurzyć). Dodajemy miód i szafran. Gotujemy na małym ogniu 15 do 20 minut. Kiedy gruszki zmiękną, studzimy je i razem z syropem przekładamy do dużego słoja. Odkładamy na kilka godzin lub na całą noc.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 18631 razy |komentarz [0]
Gruszki z Szafranem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz