Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Grzane piwo

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 litra piwa
sok malinowy lub miód do smaku
kilka goździków
szczypta dwie cynamonu

Grzane piwo - sposób wykonania:

Piwo wlewamy do rondelka nie dbając o pianę, podgrzewamy (piana w trakcie grzania się zmniejszy), dodajemy kilka goździków - 2-3 sztuki, następnie dolewamy sok malinowy wg uznania lub doprawiamy piwo miodem (również wg uznania). Wsypujemy też szczyptę cynamonu. Gotujemy do momentu aż piwo będzie dobrze ciepłe lecz nie możemy dopuścić by się zagotowało.Osobiście odradzam użycie cukru, chociaż wszystko jest kwestią gustu. Takie piwo smakuje najlepiej zimą, to moja ulubiona wersja (słyszałam o plastrach pomarańczy dodanych do podgrzewanego piwa ale osobiście nie próbowałam), jeśli ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze można dodać do grzanego piwa - proszę o komentarze :-).


Prześlij przepis

mewa80 | 03-02-11 | Czytano: 9931 razy | komentarzy [1]
Grzane piwo komentarz



Opinie i komentarze na temat Grzane piwo kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Grzane piwo prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2013-02-26 14:04

proponuję plastry cytryny ewentualnie pomarańczy i do tego laske cynamonu...mniam

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje