Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzane piwo - składniki:

0,5 litra piwa
sok malinowy lub miód do smaku
kilka goździków
szczypta dwie cynamonu

Grzane piwo - sposób wykonania:

Piwo wlewamy do rondelka nie dbając o pianę, podgrzewamy (piana w trakcie grzania się zmniejszy), dodajemy kilka goździków - 2-3 sztuki, następnie dolewamy sok malinowy wg uznania lub doprawiamy piwo miodem (również wg uznania). Wsypujemy też szczyptę cynamonu. Gotujemy do momentu aż piwo będzie dobrze ciepłe lecz nie możemy dopuścić by się zagotowało.Osobiście odradzam użycie cukru, chociaż wszystko jest kwestią gustu. Takie piwo smakuje najlepiej zimą, to moja ulubiona wersja (słyszałam o plastrach pomarańczy dodanych do podgrzewanego piwa ale osobiście nie próbowałam), jeśli ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze można dodać do grzanego piwa - proszę o komentarze u?miech.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-26 14:04 Tytul
proponuję plastry cytryny ewentualnie pomarańczy i do tego laske cynamonu...mniam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz