Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzane piwo - składniki:

0,5 litra piwa
sok malinowy lub miód do smaku
kilka goździków
szczypta dwie cynamonu

Grzane piwo - sposób wykonania:

Piwo wlewamy do rondelka nie dbając o pianę, podgrzewamy (piana w trakcie grzania się zmniejszy), dodajemy kilka goździków - 2-3 sztuki, następnie dolewamy sok malinowy wg uznania lub doprawiamy piwo miodem (również wg uznania). Wsypujemy też szczyptę cynamonu. Gotujemy do momentu aż piwo będzie dobrze ciepłe lecz nie możemy dopuścić by się zagotowało.Osobiście odradzam użycie cukru, chociaż wszystko jest kwestią gustu. Takie piwo smakuje najlepiej zimą, to moja ulubiona wersja (słyszałam o plastrach pomarańczy dodanych do podgrzewanego piwa ale osobiście nie próbowałam), jeśli ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze można dodać do grzanego piwa - proszę o komentarze u?miech.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-26 14:04 Tytul
proponuję plastry cytryny ewentualnie pomarańczy i do tego laske cynamonu...mniam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz