Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Grzane piwo

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzane piwo - składniki:

0,5 litra piwa
sok malinowy lub miód do smaku
kilka goździków
szczypta dwie cynamonu

Grzane piwo - sposób wykonania:

Grzane piwoPiwo wlewamy do rondelka nie dbając o pianę, podgrzewamy (piana w trakcie grzania się zmniejszy), dodajemy kilka goździków - 2-3 sztuki, następnie dolewamy sok malinowy wg uznania lub doprawiamy piwo miodem (również wg uznania). Wsypujemy też szczyptę cynamonu. Gotujemy do momentu aż piwo będzie dobrze ciepłe lecz nie możemy dopuścić by się zagotowało.Osobiście odradzam użycie cukru, chociaż wszystko jest kwestią gustu. Takie piwo smakuje najlepiej zimą, to moja ulubiona wersja (słyszałam o plastrach pomarańczy dodanych do podgrzewanego piwa ale osobiście nie próbowałam), jeśli ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze można dodać do grzanego piwa - proszę o komentarze u?miech.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 03-02-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-26 14:04 Tytul
proponuję plastry cytryny ewentualnie pomarańczy i do tego laske cynamonu...mniam


komentarze Dodaj komentarz