Strona główna >>
Dania główne >>
Grzyby Grzyby marynowane
Czas 45 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg grzybów
- 10 dkg cebuli
- pół szklanki octu
- 2 szklanki wody
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 3 liście laurowe
- parę ziarenek gorczycy
Grzyby marynowane - sposób wykonania:
Grzyby czyścimy i starannie płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy grzyby z cebulą i gotujemy przez 15 minut. Osobno zagotowujemy ocet z przyprawami i cukrem. Ostudzamy.
Obgotowane grzyby dokładnie odsączamy na sicie, ostudzamy, układamy w słojach i zalewamy gorącą zalewą.
Grzyby marynowane przechowujemy w słojach w chłodnym miejscu.
Polecam również :
grzyby w occie Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 15-08-10 | Czytano: 35231 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Grzyby marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują