Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Grzyby marynowane

Czas 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg grzybów
- 10 dkg cebuli
- pół szklanki octu
- 2 szklanki wody
- 3 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 3 liście laurowe
- parę ziarenek gorczycy

Grzyby marynowane - sposób wykonania:

Grzyby czyścimy i starannie płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy grzyby z cebulą i gotujemy przez 15 minut. Osobno zagotowujemy ocet z przyprawami i cukrem. Ostudzamy.
Obgotowane grzyby dokładnie odsączamy na sicie, ostudzamy, układamy w słojach i zalewamy gorącą zalewą.
Grzyby marynowane przechowujemy w słojach w chłodnym miejscu.
Polecam również : grzyby w occie
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 15-08-10| Czytano: 26526 razy |komentarz [0]
Grzyby marynowane komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz