Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Grzyby marynowane

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg grzybów
50 dag cebuli
szczypta kwasku cytrynowego

Zalewa:
1 szklanka wody
4 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki oleju
2 łyżki miodu
1 łyżeczka soli
5 łyżek octu

Grzyby marynowane - sposób wykonania:

Grzyby dokładnie oczyszczamy, myjemy, ewentualnie kroimy na mniejsze części, gotujemy 15 minut w osolonej wodzie, pod koniec gotowania dodajemy szczyptę kwasku.

Składniki zalewy zagotowujemy, cebulę drobno kroimy, ugotowane grzyby wrzucamy do zalewy, mieszamy i dodajemy cebulę.

Zalewę wraz z grzybami proporcjonalnie przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 30 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

asieńka | 08-06-10 | Czytano: 6423 razy | komentarzy [0]
Grzyby marynowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Grzyby marynowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Grzyby marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje