Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Grzyby marynowane z miodem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

dowolne jadalne grzyby leśne
zalewa:
1 szklanka octu 10%
4 szklanki wody
1 szklanka cukru
1,5 łyżki soli
2 łyżki miodu
liść laurowy
ziele angielskie

Grzyby marynowane z miodem - sposób wykonania:

Sprawdzony przepis na przepyszne grzyby marynowane w zalewie z dodatkiem miodu.
Grzyby czyścimy, kroimy ewentualnie na mniejsze części myjemy pod bieżącą wodą. Następnie obgotowujemy około 20 minut i przecedzamy na sitku.
Do wyparzonych słoiczków nakładamy grzyby około 3/4 wysokości słoika. Z podanych składników gotujemy zalewę, zalewamy nią grzybki (do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i zielu angielskim).
Zakręcamy, pasteryzujemy 15 minut (od momentu zagotowania się wody).
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 06-09-10| Czytano: 16805 razy |komentarz [0]
Grzyby marynowane z miodem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz