Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Grzyby w occie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w occie - składniki:

- dowolne grzyby leśne

zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- łyżka soli
- szklanka cukru
liść laurowy, marchewka, cebula, ziele angielskie

Grzyby w occie - sposób wykonania:

Grzyby w occiePrzepis na grzyby marynowane w zalewie octowej sprawdzony od lat - serdecznie polecam.
Grzyby czyścimy, myjemy, fajnie gdy są względnie ładne, kształtne i młode. Umyte wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy kilka łyżek octu - wówczas grzybki nie ściemnieją. Gotujemy, gdy woda się zagotuje zbieramy szum który się pojawi. Grzyby są gotowe po około 15 minutach - wtedy gdy praktycznie wszystkie opadną na dno garnka. Grzyby cedzimy na sitku.

Do wyparzonych słoików wkładamy po 2 plasterki marchewki - można więcej wedle upodobań u?miech, troszkę cebuli pokrojonej w piórka, wkładamy po liściu laurowym i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Grzyby układamy na 3/4 wysokości słoika i zalewamy gorącą zalewą, tak by przykrywały całkowicie grzyby. Zakręcamy wyparzonymi zakrętkami i pasteryzujemy około 15- 20 minut.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 11-09-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz