Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ryba po grecku ryba po grecku
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
...
| 2014-12-20 6:47 |

Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w occie - składniki:

- dowolne grzyby leśne

zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- łyżka soli
- szklanka cukru
liść laurowy, marchewka, cebula, ziele angielskie

Grzyby w occie - sposób wykonania:

Przepis na grzyby marynowane w zalewie octowej sprawdzony od lat - serdecznie polecam.
Grzyby czyścimy, myjemy, fajnie gdy są względnie ładne, kształtne i młode. Umyte wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy kilka łyżek octu - wówczas grzybki nie ściemnieją. Gotujemy, gdy woda się zagotuje zbieramy szum który się pojawi. Grzyby są gotowe po około 15 minutach - wtedy gdy praktycznie wszystkie opadną na dno garnka. Grzyby cedzimy na sitku.

Do wyparzonych słoików wkładamy po 2 plasterki marchewki - można więcej wedle upodobań u?miech, troszkę cebuli pokrojonej w piórka, wkładamy po liściu laurowym i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Grzyby układamy na 3/4 wysokości słoika i zalewamy gorącą zalewą, tak by przykrywały całkowicie grzyby. Zakręcamy wyparzonymi zakrętkami i pasteryzujemy około 15- 20 minut.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz