Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Grzyby w occie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w occie - składniki:

- dowolne grzyby leśne

zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- łyżka soli
- szklanka cukru
liść laurowy, marchewka, cebula, ziele angielskie

Grzyby w occie - sposób wykonania:

Grzyby w occiePrzepis na grzyby marynowane w zalewie octowej sprawdzony od lat - serdecznie polecam.
Grzyby czyścimy, myjemy, fajnie gdy są względnie ładne, kształtne i młode. Umyte wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy kilka łyżek octu - wówczas grzybki nie ściemnieją. Gotujemy, gdy woda się zagotuje zbieramy szum który się pojawi. Grzyby są gotowe po około 15 minutach - wtedy gdy praktycznie wszystkie opadną na dno garnka. Grzyby cedzimy na sitku.

Do wyparzonych słoików wkładamy po 2 plasterki marchewki - można więcej wedle upodobań u?miech, troszkę cebuli pokrojonej w piórka, wkładamy po liściu laurowym i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Grzyby układamy na 3/4 wysokości słoika i zalewamy gorącą zalewą, tak by przykrywały całkowicie grzyby. Zakręcamy wyparzonymi zakrętkami i pasteryzujemy około 15- 20 minut.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 11-09-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz