Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w occie - składniki:

- dowolne grzyby leśne

zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- łyżka soli
- szklanka cukru
liść laurowy, marchewka, cebula, ziele angielskie

Grzyby w occie - sposób wykonania:

Przepis na grzyby marynowane w zalewie octowej sprawdzony od lat - serdecznie polecam.
Grzyby czyścimy, myjemy, fajnie gdy są względnie ładne, kształtne i młode. Umyte wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy kilka łyżek octu - wówczas grzybki nie ściemnieją. Gotujemy, gdy woda się zagotuje zbieramy szum który się pojawi. Grzyby są gotowe po około 15 minutach - wtedy gdy praktycznie wszystkie opadną na dno garnka. Grzyby cedzimy na sitku.

Do wyparzonych słoików wkładamy po 2 plasterki marchewki - można więcej wedle upodobań u?miech, troszkę cebuli pokrojonej w piórka, wkładamy po liściu laurowym i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Grzyby układamy na 3/4 wysokości słoika i zalewamy gorącą zalewą, tak by przykrywały całkowicie grzyby. Zakręcamy wyparzonymi zakrętkami i pasteryzujemy około 15- 20 minut.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz