Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Grzyby w sosie pomidorowym

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w sosie pomidorowym - składniki:

Na 1 kg dowolnych grzybów leśnych
- pół kg cebuli
- troszkę oleju do zeszklenia cebuli
- szklanka wody
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki octu
- łyżka słodkiej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 listki laurowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku

Grzyby w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Grzyby w sosie pomidorowymGdy je spróbowałam, na jednym słoiku się nie skończyło. Grzyby w sosie pomidorowym są pyszne, szczególnie na ciepło, z pieczywem lub ziemniakami ale również na zimno jako przystawka do obiadu.

Cebulę kroimy w piórka i obsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż się zeszkli. Grzyby myjemy, obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Po 15 minutach odcedzamy i przenosimy do garnka, do grzybów dodajemy zeszkloną cebulę i wszystkie pozostałe składniki i przyprawy.

Całość dusimy około 15 minut, na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając by nie przywarło. Gorące grzyby przenosimy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy.

Na drugi dzień pasteryzację przeprowadzamy raz jeszcze - również przez 15 minut.
Smacznego!
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 13-09-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz