Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w sosie pomidorowym - składniki:

Na 1 kg dowolnych grzybów leśnych
- pół kg cebuli
- troszkę oleju do zeszklenia cebuli
- szklanka wody
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki octu
- łyżka słodkiej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 listki laurowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku

Grzyby w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Gdy je spróbowałam, na jednym słoiku się nie skończyło. Grzyby w sosie pomidorowym są pyszne, szczególnie na ciepło, z pieczywem lub ziemniakami ale również na zimno jako przystawka do obiadu.

Cebulę kroimy w piórka i obsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż się zeszkli. Grzyby myjemy, obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Po 15 minutach odcedzamy i przenosimy do garnka, do grzybów dodajemy zeszkloną cebulę i wszystkie pozostałe składniki i przyprawy.

Całość dusimy około 15 minut, na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając by nie przywarło. Gorące grzyby przenosimy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy.

Na drugi dzień pasteryzację przeprowadzamy raz jeszcze - również przez 15 minut.
Smacznego!
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz