Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Grzyby w sosie pomidorowym - składniki:

Na 1 kg dowolnych grzybów leśnych
- pół kg cebuli
- troszkę oleju do zeszklenia cebuli
- szklanka wody
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki octu
- łyżka słodkiej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 listki laurowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku

Grzyby w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Gdy je spróbowałam, na jednym słoiku się nie skończyło. Grzyby w sosie pomidorowym są pyszne, szczególnie na ciepło, z pieczywem lub ziemniakami ale również na zimno jako przystawka do obiadu.

Cebulę kroimy w piórka i obsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż się zeszkli. Grzyby myjemy, obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Po 15 minutach odcedzamy i przenosimy do garnka, do grzybów dodajemy zeszkloną cebulę i wszystkie pozostałe składniki i przyprawy.

Całość dusimy około 15 minut, na małym ogniu, pod przykryciem, mieszając by nie przywarło. Gorące grzyby przenosimy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy.

Na drugi dzień pasteryzację przeprowadzamy raz jeszcze - również przez 15 minut.
Smacznego!
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz