Strona główna >> Kuchnie Świata >> Węgry

Gulasz węgierski

Składniki:

750 g łopatki
olej
4 papryki
2 cebule
4 ziemniaki
15 dag mąki
2 jajka
2 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
bulion z kostki
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra dla wielbicieli pikanterii ;), tymianek, majeranek

Gulasz węgierski - sposób wykonania:

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy cebulę, paprykę pokrojoną w paski, czosnek, po 5 minutach wlewamy bulion, dusimy 40 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy. Po 10 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy.
Z jajek, mąki i soli ucierami zacierki, kładziemy je łyżką po kawałku na zupę. Gotujemy jeszcze około 15 minut.

Akcję z zacierkami można odpuścić - zupa będzie mniej gęsta ale równie smaczna :)


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 36857 razy | komentarzy [0]
Gulasz węgierski komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz węgierski kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz węgierski prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje