Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Węgry

Gulasz węgierski

Składniki:

750 g łopatki
olej
4 papryki
2 cebule
4 ziemniaki
15 dag mąki
2 jajka
2 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
bulion z kostki
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra dla wielbicieli pikanterii ;), tymianek, majeranek

Gulasz węgierski - sposób wykonania:

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy cebulę, paprykę pokrojoną w paski, czosnek, po 5 minutach wlewamy bulion, dusimy 40 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy. Po 10 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy.
Z jajek, mąki i soli ucierami zacierki, kładziemy je łyżką po kawałku na zupę. Gotujemy jeszcze około 15 minut.

Akcję z zacierkami można odpuścić - zupa będzie mniej gęsta ale równie smaczna :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 35386 razy |komentarz [0]
Gulasz węgierski komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz