Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gulasz węgierski segedyński

Czas 125 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz węgierski segedyński - składniki:

80 dag mięsa z łopatki wieprzowej
3 sztuki cebuli
4 ząbki czosnku
słodka papryka mielona (duża łyżka)
1 kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
mielony kminek 2 łyżeczki
1 litr bulionu wołowego

ewentualnie kwaśna śmietana

Gulasz węgierski segedyński - sposób wykonania:

Gulasz węgierski segedyńskiPrzepis na gulasz węgierski segedyński z kapustą kiszoną: cebulę i mięso kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy posiekany czosnek.
Mięso wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyżką oleju. Smażymy.
Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę, chwilę smażymy po czym całość przenosimy do garnka z mięsem. Podlewamy bulionem i dusimy 40 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy (sól, pieprz, kminek), podlewamy bulionem. Dusimy godzinę.
Można podawać ze śmietaną.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 27-11-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz