Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 125 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz węgierski segedyński - składniki:

80 dag mięsa z łopatki wieprzowej
3 sztuki cebuli
4 ząbki czosnku
słodka papryka mielona (duża łyżka)
1 kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
mielony kminek 2 łyżeczki
1 litr bulionu wołowego

ewentualnie kwaśna śmietana

Gulasz węgierski segedyński - sposób wykonania:

Przepis na gulasz węgierski segedyński z kapustą kiszoną: cebulę i mięso kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy posiekany czosnek.
Mięso wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyżką oleju. Smażymy.
Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę, chwilę smażymy po czym całość przenosimy do garnka z mięsem. Podlewamy bulionem i dusimy 40 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy (sól, pieprz, kminek), podlewamy bulionem. Dusimy godzinę.
Można podawać ze śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz