Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 125 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gulasz węgierski segedyński - składniki:

80 dag mięsa z łopatki wieprzowej
3 sztuki cebuli
4 ząbki czosnku
słodka papryka mielona (duża łyżka)
1 kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
mielony kminek 2 łyżeczki
1 litr bulionu wołowego

ewentualnie kwaśna śmietana

Gulasz węgierski segedyński - sposób wykonania:

Przepis na gulasz węgierski segedyński z kapustą kiszoną: cebulę i mięso kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy posiekany czosnek.
Mięso wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyżką oleju. Smażymy.
Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę, chwilę smażymy po czym całość przenosimy do garnka z mięsem. Podlewamy bulionem i dusimy 40 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy (sól, pieprz, kminek), podlewamy bulionem. Dusimy godzinę.
Można podawać ze śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz