Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Gulasz wołowy w winie czerwonym

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

80 dag wołowiny
4 papryki
1 czerwona cebula
szklanka czerwonego wina
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz,listek laurowy
papryka słodka i ostra

Gulasz wołowy w winie czerwonym - sposób wykonania:

Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę, obsmażamy partiami na bardzo mocnym ogniu.Przekładamy do rondelka i zalewamy winem. Podgrzewamy na bardzo wolnym ogniu.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na tej samej patelni, dodajemy koncentrat,pół szklanki wody, dusimy 5 minut, po czym cebulę przenosimy do garnka z mięsem.
Całość przyprawiamy dusimy aż mięso będzie miękkie czyli około 1,5 godziny pilnując by ogień był niewielki ( sos w mięsie ma tylko delikatnie pyrkać).
Na 15minut przed końcem do garnka wrzucamy drobno pokrojoną ( w kostkę) paprykę. Na koniec gulasz możemy doprawić do smaku wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 04-01-11| Czytano: 23324 razy |komentarz [0]
Gulasz wołowy w winie czerwonym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz