Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Gulasz wołowy w winie czerwonym

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

80 dag wołowiny
4 papryki
1 czerwona cebula
szklanka czerwonego wina
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz,listek laurowy
papryka słodka i ostra

Gulasz wołowy w winie czerwonym - sposób wykonania:

Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę, obsmażamy partiami na bardzo mocnym ogniu.Przekładamy do rondelka i zalewamy winem. Podgrzewamy na bardzo wolnym ogniu.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na tej samej patelni, dodajemy koncentrat,pół szklanki wody, dusimy 5 minut, po czym cebulę przenosimy do garnka z mięsem.
Całość przyprawiamy dusimy aż mięso będzie miękkie czyli około 1,5 godziny pilnując by ogień był niewielki ( sos w mięsie ma tylko delikatnie pyrkać).
Na 15minut przed końcem do garnka wrzucamy drobno pokrojoną ( w kostkę) paprykę. Na koniec gulasz możemy doprawić do smaku wg uznania.


Prześlij przepis

Kamiś | 04-01-11 | Czytano: 29531 razy | komentarzy [0]
Gulasz wołowy w winie czerwonym komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz wołowy w winie czerwonym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz wołowy w winie czerwonym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje