Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gulasz z indyczych wątróbek

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

wywar domowy bulion:
6 skrzydełek kurczaka
włoszczyzna do rosołu
garść suszonych podgrzybków
2 liście laurowe
ziarna ziela angielskiego
szczypta soli


1,5 kg wątróbek indyczych
2 cebule
75 dag pieczarek - kapelusze
1 łyżka masła
olej
mąka do obtoczenia
4 ząbki czosnku
łyżeczka majeranku
łyżeczka tymianku
łyżeczka mielonego kminku
pół litra bulionu z kurczaka

zasmażka:
łyżka masła
łyżka mąki - czubata

Gulasz z indyczych wątróbek - sposób wykonania:

Pyszny gulasz z wątróbek indyczych. Z podanych składników na wywar gotujemy na bulion.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy.
Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy błony.Wątróbkę obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie studzimy. Kroimy w paski. Wątróbkę oraz pieczarki z cebulą wrzucamy do garnka, dodajemy też wyciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy całość bulionem, przyprawiamy i dusimy do miękkości a następnie przyprawiamy do smaku solą.
Gulasz możemy zagęścić zasmażką w tym celu mąkę zasmażamy na łyżce masła i dodajemy do gulaszu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 01-10-11| Czytano: 11170 razy |komentarz [0]
Gulasz z indyczych wątróbek komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz