Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Gulasz z warzywami
Składniki:
0,7 dag mięsa z indyka (może być inny drób)
1 cebula
papryka czerwona
szklanka gorącego bulionu ( może być z kostki)
puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy: papryka, sól, pieprz
Gulasz z warzywami - sposób wykonania:
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy paprykę i solą. Na oleju szklimy pokrojona w piórka cebulę, posiekany czosnek i dodajemy do niej pokrojoną w kostę paprykę, po zeszkleniu warzywa przekładamy do mięsa, zalewamy bulionem. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem dodajemy fasolę i doprawiamy koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku.
Prześlij przepis mewa80 | 14-05-10 | Czytano: 8986 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują