Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Halibut po myśliwsku

Czas 60 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg halibuta
- główka włoskiej kapusty
- 15 dkg sera żółtego
- 4 dkg masła
- 12 dkg śmietany
- 1 dkg koncentratu pomidorowego
- sok z cytryny
- liście laurowe, ziele angielskie, jagody jałowca
- przyprawy do smaku
- tłuszcz do wysmarowania naczynia

Halibut po myśliwsku - sposób wykonania:

Halibut po myśliwsku to proste w przyrządzeniu i smaczne danie. Kapustę należy oczyścić, wypłukać i wyciąć głąb. Następnie włożyć do wrzątku i gotować w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez 10 minut. Po wyjęciu zdejmujemy luźne liście i ostudzamy.

Wypatroszonego i oskrobanego halibuta płuczemy w wodzie, filetujemy, układamy w naczyniu, solimy i dodajemy liście laurowe, posypujemy zmielonym pieprzem i jałowcem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.

Po wyjęciu z zaprawy, filety dzielimy na porcje i każdą z nich obtaczamy w startym serze. Następnie zawijamy w przygotowany liść kapusty.

Żaroodporne naczynie wysmarowujemy tłuszczem i układamy w nim ciasno - jedna obok drugiej porcje halibuta. Polewamy stopionym masłem i pieczemy przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia polewamy śmietaną zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Halibuta po myśliwsku podajemy na gorąco w naczyniu, w którym piekliśmy z ziemniakami posypanymi zieleniną.
Smacznego.


Prześlij przepis

Kamiś | 26-08-10 | Czytano: 8536 razy | komentarzy [0]
Halibut po myśliwsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Halibut po myśliwsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Halibut po myśliwsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje