Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 15 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Herbata z imbirem - składniki:

4 łyżeczki herbaty (mogą być różne gatunki)
3 cm korzenia imbiru
2 łyżki cukru brązowego
1 cytryna
2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
1 gałka muszkatołowa
cukier do smaku

Herbata z imbirem - sposób wykonania:

Brązowy cukier wsypujemy na patelnię, dodajemy skórkę otartą z cytryny, gdy cukier się rozpuści wlewamy 2 szklanki wody.
Następnie dodajemy imbir obrany ze skórki (skórkę zdrapujemy łyżką), startą na tarce gałkę i 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej.
Dodajemy też cytrynę bez skórki, pokrojoną w plastry oraz 2 łyżki cukru. Gotujemy 5 minut pod przykryciem, następnie przecedzamy i pyszna rozgrzewająca herbata jest gotowa. Herbatę z imbirem doceniła także Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz