Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 15 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Herbata z imbirem - składniki:

4 łyżeczki herbaty (mogą być różne gatunki)
3 cm korzenia imbiru
2 łyżki cukru brązowego
1 cytryna
2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
1 gałka muszkatołowa
cukier do smaku

Herbata z imbirem - sposób wykonania:

Brązowy cukier wsypujemy na patelnię, dodajemy skórkę otartą z cytryny, gdy cukier się rozpuści wlewamy 2 szklanki wody.
Następnie dodajemy imbir obrany ze skórki (skórkę zdrapujemy łyżką), startą na tarce gałkę i 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej.
Dodajemy też cytrynę bez skórki, pokrojoną w plastry oraz 2 łyżki cukru. Gotujemy 5 minut pod przykryciem, następnie przecedzamy i pyszna rozgrzewająca herbata jest gotowa. Herbatę z imbirem doceniła także Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje".
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz