Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Indyk w Czekoladzie

Czas 90 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

3 kg indyka
1/2 szklanki oleju
8 pomidorów
3 grzanki z bułki pszennej
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki masła
3 papryki
6 ząbków czosnku
2 łyżeczki soli
1/2 szklanki migdałów
2 łyżki nasion sezamu
1/2 łyżeczki cynamonu

Indyk w Czekoladzie - sposób wykonania:

W dużym garnku zagotować 2 litry wody z solą. Włożyć kawałki indyka. Gotować przez półtorej godziny. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić je i usmażyć na rozgrzanym oleju, aż do momentu zarumienienia się. Następnie przełożyć do drugiego garnka. Wywar odstawić. Paprykę, sezam, czosnek, pomidory, pokruszone grzanki i migdały zemleć. Dodać resztę soli, pieprz, chili,
cynamon, startą czekoladę i masło. Całość utrzeć na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć składniki na małym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając. Indyka w garnku zalać 2 szklankami wywaru,
dodać masę czekoladową i dusić przez godzinę pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Podawać na gorąco, najlepiej z ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 21493 razy |komentarz [0]
Indyk w Czekoladzie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz