Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Indyk w rozmarynie

Czas 50 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1,5 kg piersi z indyka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
świeże gałązki rozmarynu
1 łyżka oleju
10 dag boczku wędzonego w plastrach
kieliszek białego wina
2 łyżki masła (zimne)

Indyk w rozmarynie - sposób wykonania:

Przepis na filety z indyka z programu Ewa Gotuje.
Pierś myjemy i osuszamy, następnie solimy i pieprzymy oraz nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Świeże gałązki rozmarynu nagnieść nożem następnie obłożyć nimi mięso, zawinąć w folię wstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie pierś wyjmujemy i obsmażamy z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju. Obkładamy plastrami boczku, podlewamy winem i pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach C.
Po tym czasie wyjmujemy, sos spod pieczenia wylewamy na patelnie, dodajemy zimne masło i mieszamy aż składniki się połączą. Pierś podajemy na ciepło, z sosem lub na zimno, na kanapki, jako wędlinę. Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 13-05-11| Czytano: 15200 razy |komentarz [0]
Indyk w rozmarynie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz