Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Indyk w rozmarynie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

60 dag piersi kurczaka
3 gałązki rozmarynu
garść rodzynek
pół szklanki białego wina (półsłodkie)
10 dag płatków migdałowych
olej do smażenia
sól, pieprz

Indyk w rozmarynie - sposób wykonania:

Wspaniały indyk na słodko z rodzynkami i rozmarynem.
Rodzynki namaczamy w białym winie,mięso myjemy, kroimy w poprzek włókien i rozbijamy podobnie jak na schabowe, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy troszkę rozmarynu i ponownie rozbijamy leciutko by tylko wydobyć aromat rozmarynu.
Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na półmisek.
Rodzynki w winie wrzucamy na patelnię, gotujemy aż odpruje. Na innej patelni prażymy płatki migdałów.
Mięso polewamy sosem rodzynkowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-09-12| Czytano: 3696 razy |komentarz [0]
Indyk w rozmarynie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz