Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 75 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Jabłecznik Ewy Wachowicz - składniki:

3 szklanki mąki
1 kostka masła (200 g)
6 łyżek wody
1 jajko
szczypta soli

1 kg jabłek
pół szklanki cukru
1 łyżeczka cynamonu

Jabłecznik Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Mąkę (do maki dodajemy szczyptę soli) siekamy z masłem, aż zacznie przypominać konsystencję kaszy manny. Wbijamy jajko i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki.
W tym czasie możemy przygotować jabłka. Obieramy je i kroimy na ćwiartki które tarkujemy na cienkie plastry (możemy cieniutko pokroić). Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem.
2/3 ciasta wykładamy na blaszkę (wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą). Na ciasto układamy jabłka, które przykrywamy pozostałym ciastem (rozwałkowanym na płat). Brzegi ciasta zlepiamy, nadmiar odcinamy (jeśli jest). Ciasto nacinamy w dwóch miejscach.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach a następnie 30 minut w 180.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, możemy podawać z gałką lodów u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz