Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Jabłecznik najlepszy na świecie - składniki:

1-1,5 kg kwaskowatych jabłek (najlepsze są antonówki)
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
1/2 kg mąki
4 żółtka
szklanka cukru
łyżka śmietany
1 łyżka bułki tartej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jabłecznik najlepszy na świecie - sposób wykonania:

Obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmaż je w garnku z łyżką cukru ( ale niekoniecznie) podlewając odrobiną wody, żeby się nie przypaliły (możesz dodać troszkę cynamonu.

W celu przygotowania ciasta, wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekaj z nią tłuszcz. Potem dodaj żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieć. Następnie podziel je na 2 części i rozwałkuj.

Jedną część ułóż na prostokątnej blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, posyp tartą bułką i nałóż masę jabłeczną.
Następnie przykryj jabłka drugą częścią ciasta, nakłuj je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min. Posyp cukrem pudrem. Podawaj z bitą śmietaną. Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz