Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Jabłecznik najlepszy na świecie - składniki:

1-1,5 kg kwaskowatych jabłek (najlepsze są antonówki)
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
1/2 kg mąki
4 żółtka
szklanka cukru
łyżka śmietany
1 łyżka bułki tartej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jabłecznik najlepszy na świecie - sposób wykonania:

Obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmaż je w garnku z łyżką cukru ( ale niekoniecznie) podlewając odrobiną wody, żeby się nie przypaliły (możesz dodać troszkę cynamonu.

W celu przygotowania ciasta, wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekaj z nią tłuszcz. Potem dodaj żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieć. Następnie podziel je na 2 części i rozwałkuj.

Jedną część ułóż na prostokątnej blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, posyp tartą bułką i nałóż masę jabłeczną.
Następnie przykryj jabłka drugą częścią ciasta, nakłuj je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min. Posyp cukrem pudrem. Podawaj z bitą śmietaną. Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz