Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Jabłecznik najlepszy na świecie - składniki:

1-1,5 kg kwaskowatych jabłek (najlepsze są antonówki)
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
1/2 kg mąki
4 żółtka
szklanka cukru
łyżka śmietany
1 łyżka bułki tartej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jabłecznik najlepszy na świecie - sposób wykonania:

Obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmaż je w garnku z łyżką cukru ( ale niekoniecznie) podlewając odrobiną wody, żeby się nie przypaliły (możesz dodać troszkę cynamonu.

W celu przygotowania ciasta, wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekaj z nią tłuszcz. Potem dodaj żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieć. Następnie podziel je na 2 części i rozwałkuj.

Jedną część ułóż na prostokątnej blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, posyp tartą bułką i nałóż masę jabłeczną.
Następnie przykryj jabłka drugą częścią ciasta, nakłuj je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min. Posyp cukrem pudrem. Podawaj z bitą śmietaną. Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz