Strona główna >> Desery >> Desery owocowe

Jabłka pieczone

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 spore jabłka
2 łyżki masła
4 łyżki płatków migdałowych
garść rodzynek sparzonych wrzątkiem i osączonych
łyżeczka cynamonu

Jabłka pieczone - sposób wykonania:

Z jabłek odkrajamy górną część tę od strony ogonka. Wydrążamy z nich gniazda, do środka jabłek wkładamy po pół łyżeczki masła oraz rodzynki wymieszane z cynamonem. Tak przygotowane jabłka posypujemy migdałami (płatkami migdałów) i układamy na blaszce wysmarowanej masłem. Czapeczki nakładamy z powrotem, jabłka pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło, pyszny zimowy deser.


Prześlij przepis

asieńka | 17-02-11 | Czytano: 10725 razy | komentarzy [0]
Jabłka pieczone komentarz



Opinie i komentarze na temat Jabłka pieczone kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jabłka pieczone prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje