Strona główna >>
Desery >>
Desery owocowe Jabłka pieczone
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 spore jabłka
2 łyżki masła
4 łyżki płatków migdałowych
garść rodzynek sparzonych wrzątkiem i osączonych
łyżeczka cynamonu
Jabłka pieczone - sposób wykonania:
Z jabłek odkrajamy górną część tę od strony ogonka. Wydrążamy z nich gniazda, do środka jabłek wkładamy po pół łyżeczki masła oraz rodzynki wymieszane z cynamonem. Tak przygotowane jabłka posypujemy migdałami (płatkami migdałów) i układamy na blaszce wysmarowanej masłem. Czapeczki nakładamy z powrotem, jabłka pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło, pyszny zimowy deser.
Prześlij przepis asieńka | 17-02-11 | Czytano: 10725 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jabłka pieczone prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują