Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Jabłka pieczone z konfiturami

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 4 duże jabłka
- lampka wina wytrawnego
- 10 dkg konfitur np z wiśni
- cukier puder do posypania

Jabłka pieczone z konfiturami - sposób wykonania:

Jabłka myjemy i suszymy. Ścinamy wierzch z korzonkiem i wydrążamy obszar z pestkami. Powstałe wgłębienie wypełniamy konfiturami i polewamy winem. Przykrywamy wyciętym wierzchem jabłka i pieczemy przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni /duże jabłka pieczemy dłużej/.
Jabłka pieczone podajemy na gorąco lub ostudzone, posypane cukrem pudrem albo przybrane w bitą śmietanę.


Prześlij przepis

Kamiś | 02-08-10 | Czytano: 7775 razy | komentarzy [3]
Jabłka pieczone z konfiturami komentarz



Opinie i komentarze na temat Jabłka pieczone z konfiturami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jabłka pieczone z konfiturami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2013-04-11 22:47

Napaliłam się na ten deser, tylko okazało się, że żadnych konfitur w domu nie posiadam, wlalam więc do środka syropu wiśniowego, było pyszne.

Autor
Jabłuszko
2014-11-07 11:37

Apetycznie wygląda, ale chyba w wersji dla dzieci to bez wina :)

Autor
Tytul
2014-11-08 11:37

Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje