Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Jagnięcina i karkówka z grilla

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

1 comber jagnięcy
2 szklanki jogurtu /np grecki/
4-5 ząbków czosnku
1 limonka
1 łyżeczka mielonego chili
1 łyżka ziaren gorczycy
1 łyżeczka soli
liście kolendry

Jagnięcina i karkówka z grilla - sposób wykonania:

Przepis Ewy Wachowicz - Jagnięcina i karkówka z grilla z programu Ewa gotuje . Sprawdzony przepis na pyszne mięso z grilla.
Do jogurtu dodajemy : ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, korzeń imbiru starowany na małych oczkach tarki, skórkę otartą z 1 limonki, ocet winny, łyżeczkę chili, ziarna gorczycy roztłuczone w moździerzu oraz sól. Mieszamy. Marynatę wylewamy na umyte i osuszone mięso, wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc, kilka razy warto całość przemieszać. Następnie mięso grillujemy.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 03-09-11| Czytano: 22592 razy |komentarz [0]
Jagnięcina i karkówka z grilla komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz