Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Indie

Jajecznica Pradźapati

Składniki:

8 jaj
1 łyżka posiekanej czerwonej papryczki Chili
50 g świeżego imbiru
1 łyżka posiekanej natki kolendry
2 łyżki masła
sól i pieprz

Jajecznica Pradźapati - sposób wykonania:

Jajka wymieszać z papryczką, kolendrą i startym imbirem. Przelać delikatnie na patelnię i smażyć powoli na bardzo małym ogniu. Masło powinno się delikatnie "gotować" zanim wlejemy
jajecznicę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 21562 razy |komentarz [2]
Jajecznica Pradźapati komentarz



2 komentarzy

Autor
Iza
2011-08-18 17:27

bardzo ciekawa odmiana jajecznicy chętnie wypróbuje taki przepis tymbardziej że uwielbiam smak imbiru

Autor
Tytul
2011-12-28 1:32

Wypróbuję na pewno, bo ciekawi mnie smak jajecznicy z imbirem. Co do kolendry, to zamiast natki dodam zmiażdżone ziarna. Papryczkę chili sobie daruję... :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz