Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Jajka faszerowane w skorupkach
Czas 25 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
8 jajek
2 łyżki śmietany lub masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku
2 łyżki żółtego sera (starty)
bułka tarta
łyżka masła do smażenia
pieprz, sól
Jajka faszerowane w skorupkach - sposób wykonania:
Jajka umyć, osuszyć i nakłuć delikatnie od strony komory następnie ugotować na twardo. Ostrym nożem każde jajko wraz ze skorupką przecinamy na pół, po czym delikatnie jajko wyjmujemy, siekamy drobno. Do posiekanych jajek dodajemy masło (lub śmietanę), szczypiorek oraz ser i przyprawy. Całość mieszamy, farszem delikatnie napełniamy skorupki.Następnie każde jajko od strony farszu toczymy w bułce tartej i smażmy na maśle. Podajemy na ciepło.
Prześlij przepis mewa80 | 30-03-11 | Czytano: 13356 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane w skorupkach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują