Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Jajka faszerowane w skorupkach

Czas 25 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

8 jajek
2 łyżki śmietany lub masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku
2 łyżki żółtego sera (starty)
bułka tarta
łyżka masła do smażenia
pieprz, sól

Jajka faszerowane w skorupkach - sposób wykonania:

Jajka umyć, osuszyć i nakłuć delikatnie od strony komory następnie ugotować na twardo. Ostrym nożem każde jajko wraz ze skorupką przecinamy na pół, po czym delikatnie jajko wyjmujemy, siekamy drobno. Do posiekanych jajek dodajemy masło (lub śmietanę), szczypiorek oraz ser i przyprawy. Całość mieszamy, farszem delikatnie napełniamy skorupki.Następnie każde jajko od strony farszu toczymy w bułce tartej i smażmy na maśle. Podajemy na ciepło.


Prześlij przepis

mewa80 | 30-03-11 | Czytano: 13356 razy | komentarzy [0]
Jajka faszerowane w skorupkach komentarz



Opinie i komentarze na temat Jajka faszerowane w skorupkach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane w skorupkach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje