Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
5 jajek
10 dag sera żółtego
majonez
szczypiorek
sól, pieprz
oliwki bez pestek zielone i czarne
ogórek
Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki - sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrajamy na pół, wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem (około 2-3 łyżki), do utartych żółtek dodajemy starty na małych oczkach ser żółty, posiekany szczypiorek, masę solimy i pieprzymy.
Gotową masą wypełniamy białka jajek, powierzchnię wygładzamy za pomocą noża.
Oliwki kroimy w plasterki, dobrze, żeby były podobnej wielkości.
Na jajku układamy na przemian plasterki czarnej i zielonej oliwki, z plasterków ogórka wycinamy skrzydełka, natomiast ze szczypiorku robimy czułki.
Prześlij przepis mewa80 | 23-03-12 | Czytano: 28321 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują