Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

5 jajek
10 dag sera żółtego
majonez
szczypiorek
sól, pieprz

oliwki bez pestek zielone i czarne
ogórek

Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki - sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrajamy na pół, wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem (około 2-3 łyżki), do utartych żółtek dodajemy starty na małych oczkach ser żółty, posiekany szczypiorek, masę solimy i pieprzymy.
Gotową masą wypełniamy białka jajek, powierzchnię wygładzamy za pomocą noża.
Oliwki kroimy w plasterki, dobrze, żeby były podobnej wielkości.
Na jajku układamy na przemian plasterki czarnej i zielonej oliwki, z plasterków ogórka wycinamy skrzydełka, natomiast ze szczypiorku robimy czułki.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 23-03-12| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz