Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Jajka po hiszpańsku

Składniki:

4 jajka
200 g salami
3 plastry wędzonej szynki
2 pomidory
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 puszka groszku konserwowego
1 cebula
2 ugotowane ziemniaki
olej do smażenia
sól i pieprz

Jajka po hiszpańsku - sposób wykonania:

Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę w paseczki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Posiekać cebulę. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Groszek osączyć. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać szynkę, podsmażyć. Dodać groszek, pomidory, ziemniaki i paprykę. Posolić i popieprzyć. Dusić, aż warzywa będą miękkie (ok. 15 minut). Dodać kiełbasę, wymieszać.
Nałożyć jarzyny do żaroodpornego naczynia. W każdej porcji zrobić wgłębienie i wbić po jednym jajku. Zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Podawać ciepłe z białym pieczywem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 30-05-10| Czytano: 25269 razy |komentarz [0]
Jajka po hiszpańsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz