Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Jajka w galarecie

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo
puszka groszku zielonego
3 szklanki bulionu
6 łyżeczek żelatyny
4 plasterki cytryny
2 kawałki papryki marynowanej
15 dag chudej szynki lub innej wędliny (niekoniecznie)
natka pietruszki

Jajka w galarecie - sposób wykonania:

Jajka obieramy i przekrajany na pół. Na dnie miseczek rozkładamy groszek, następnie układamy pokrojona w kostkę wędlinę a na koniec przekrojone na pół jajka. Żelatynę namaczamy w odrobinie chłodnego bulionu, resztę podgrzewamy gdy bulion będzie gorący dodajemy żelatynę, mieszamy aby dokładnie ją rozprowadzić. Bulionem zalewamy przygotowane składniki, dodajemy po kawałku cytryny oraz drobno posiekaną paprykę, dekorujemy listkami pietruszki. Odstawiamy, gdy wystygnie galaretkę przenosimy do lodówki. Podajemy w momencie gdy dobrze stężeje.


Prześlij przepis

mewa80 | 11-04-11 | Czytano: 22354 razy | komentarzy [0]
Jajka w galarecie komentarz



Opinie i komentarze na temat Jajka w galarecie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka w galarecie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje