Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Jajka w galarecie
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
puszka groszku zielonego
3 szklanki bulionu
6 łyżeczek żelatyny
4 plasterki cytryny
2 kawałki papryki marynowanej
15 dag chudej szynki lub innej wędliny (niekoniecznie)
natka pietruszki
Jajka w galarecie - sposób wykonania:
Jajka obieramy i przekrajany na pół. Na dnie miseczek rozkładamy groszek, następnie układamy pokrojona w kostkę wędlinę a na koniec przekrojone na pół jajka. Żelatynę namaczamy w odrobinie chłodnego bulionu, resztę podgrzewamy gdy bulion będzie gorący dodajemy żelatynę, mieszamy aby dokładnie ją rozprowadzić. Bulionem zalewamy przygotowane składniki, dodajemy po kawałku cytryny oraz drobno posiekaną paprykę, dekorujemy listkami pietruszki. Odstawiamy, gdy wystygnie galaretkę przenosimy do lodówki. Podajemy w momencie gdy dobrze stężeje.
Prześlij przepis mewa80 | 11-04-11 | Czytano: 22354 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka w galarecie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują