Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 torebki ryżu
30 dag grzybów leśnych (mogą być pieczarki)
20 dag sera żółtego
1 cebula
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta
pęczek kopru

Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami - sposób wykonania:

Rewelacyjny smak, nie tylko dla jaroszy :)
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (musi być lekko rozgotowany - kleisty), studzimy. Grzyby drobno pokroić (jeśli mamy suszone grzyby leśne trzeba je wcześniej namoczyć i obgotować a dopiero pokroić.
Cebulkę kroimy w kostkę i obsmażamy, ser tarujemy na grubych oczkach lub drobno kroimy. Do ryżu dodajemy grzyby, ser, cebulkę, jajka, posiekany koperek (dużo), doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gotowe do spożycia bez jakichkolwiek dodatków.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 02-06-10| Czytano: 26941 razy |komentarz [0]
Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz