Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Jarskie sznycle
Czas 45 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg mieszanych warzyw lub opakowanie zupy jarzynowej
2 cebule
2 czerstwe bułki
pół szklanki mleka
3 jajka
10 dag kaszy mannej
bułka tarta
2 łyżki maki ziemniaczanej
garść zieleniny : koperek, pietruszka, majeranek, szczypior
kostka rosołowa
olej
Jarskie sznycle - sposób wykonania:
Warzywa oczyścić pokroić, ugotować w wodzie z kostką rosołową, następnie odcedzić i zmielić w maszynce.
Cebule pokroić w kostkę zeszklić na oliwie, bułkę namoczyć w mleku, gdy napęcznieje odcisnąć.
Do warzyw dodać cebulkę, 2 jajka, zieleninę, odciśnięta bułkę, mąkę ziemniaczaną, kaszę manną, wymieszać, doprawić do smaku.
Z masy formujemy sznycelki, obtaczamy je w rozkłóconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy np. z frytkami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 09-06-10 | Czytano: 7515 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarskie sznycle prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują