Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Jesiotr w śmietanie

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 1 kg jesiotra
- pół litra śmietany 30%
- 2 łyżki mąki pszennej
- zioła prowansalskie
- 3 pomidory
- 1 cytryna
- sól, pieprz

Jesiotr w śmietanie - sposób wykonania:

Jesiotra przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wkładamy go na pół godziny do lodówki aby ryba przeszła przyprawami.
Następnie rybę wyjmujemy, pomidory kroimy w dość grube plastry, cytrynę zaś w cienkie.
Jesiotra kroimy na kawałki wielkości plastrów pomidora. Układamy go w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, na każdy kawałek kładziemy plaster pomidora a na pomidora plaster cytryny. Całość zalewamy śmietaną 30% wymieszaną z mąką, która zagęści nam sos śmietanowy. Przygotowane danie wstawiamy do piekarnika, pieczemy pod przykryciem 20 minut a następne 20 bez przykrycia. Temperatura pieczenia 180 stopni.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 13-11-10| Czytano: 21463 razy |komentarz [0]
Jesiotr w śmietanie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz