Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kaczka faszerowana

Składniki:

Kuchnia węgierska
1 młoda kaczka
1 łyżka posiekanej cebuli
2 bułki
1 łyżeczka pieprzu
mleko
1 łyżeczka majeranku
2 jaja
sól
40 g gęsiego smalcu
1 pęczek zielonej pietruszki

Kaczka faszerowana - sposób wykonania:

Kaczkę wypatroszyć, umyć. Cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i z dwoma jajami dodać do masy. Dobrze wyrobić. Farszem tym nadziać kaczkę i zaszyć otwór. Kaczkę posolić i włożyć do brytfanny, polać ją sporą ilością gorącego tłuszczu i odrobiną wody. Piec w piekarniku na złoty kolor.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 10156 razy | komentarzy [0]
Kaczka faszerowana komentarz



Opinie i komentarze na temat Kaczka faszerowana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kaczka faszerowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje