Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Pikantny sos do tortilli tytul
1...
| 2014-07-31 18:21 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kaczka pieczona w winnym, żurawinowym sosie - składniki:

pierś kaczki
1 szklanka czerwonego wina
garść suszonych żurawin
2 jabłka (najlepsze reneta)
2 łyżki miodu
4 łyżki soku z cytryny
dżem z żurawin
sól, tymianek


Kaczka pieczona w winnym, żurawinowym sosie - sposób wykonania:

Kaczka w winnym, żurawinowym sosie z programu Ewa Gotuje. Pierś kaczki nacieramy przyprawami, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu po czym przenosimy je do naczynia żaroodpornego.
Tłuszcz od smażenia zlewamy a "smak" wymywamy czerwonym winem, które następnie wlewamy do kaczki, wsypujemy żurawiny. Wstawiamy ją na 20 minut do piekarnika.
Jabłka myjemy, przecinamy na pół, wydrążamy środki, obwijamy folią aluminiową, wstawiamy na 20 minut do piekarnika.
Z soku z cytryny i miodu robimy glazurę.
Po 20 minutach kaczkę polewamy glazurą (częścią) i wstawiamy do piekarnika nastawionego na funkcję grill. W ciągu 10 minut kaczkę pokrywamy glazurą jeszcze 2 razy.
Po upieczeniu mięso z kaczki wyjmujemy a sos przenosimy na patelnię i podgrzewamy aż zgęstnieje.
Do środka jabłka kładziemy dżem z żurawin. Kaczkę podajemy z jabłkiem,pokrojoną na plastry, polaną sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-11 16:46 Tytul
Pani Ewo muszę podziękować za pani przepisy są wyśmienite i nie zawierają konserwantów kto dba o zdrowie to wie co to jest zawarte w naszej żywności.Dziekuję za program moją rodzinę też pragnę żywić zdrowo.



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-15 13:28 kaczka
Przepis wydaje sie ciekawy-zrobie na swiateczny obiad-bo robilam juz rozne kaczki-z gruszkami-pomaranczami-brzoskwiniami-dziekuje za cos nowego!!!!Krytykuja Pania-zazdrosni-ja jestem z galicji-ale tam nie mieszkam-ma pani bardzo dobry styl-latwosc werbalizowania mysli-gratuluje-Wiesia.



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-16 8:01 kaczka
witam tak ten przepis jest wysmienity,nie mam piekarnika z funkcja grill mam zwykły i upiekłam i wyszło ok bardzo smakowało mojemu mężowi jak nic do tąd


kulinarne przepisy Dodaj komentarz