Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Kajzerki zapiekane z pieczarkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 kajzerki
40 dag pieczarek
pół cebuli
8 plastrów sera żółtego
sól, pieprz
łyżeczka oleju
keczup, opcjonalnie majonez

Kajzerki zapiekane z pieczarkami - sposób wykonania:

Z kajzerek odcinamy wierzch tzw. czapeczki i odkładamy, wydrążamy miąższ.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, smażymy na łyżeczce oleju, gdy się zeszkli dodajemy starkowane wcześniej pieczarki. Całość dusimy do odparowania wody, na koniec solimy i pieprzymy.
Na dnie każdej kajzerki układamy po plasterku sera, nakładamy farsz pieczarkowy i przykrywamy plasterki sera. Nakładamy wierzch /czapeczkę/ odciętą z kajzerki i zapiekamy 20 minut w 190 stopniach C. Gdy wierzch kajzerek zaczyna się leciutko rumienić bułeczki są gotowe. P upieczeniu z bułeczek zdejmujemy kapelusze, polewamy keczupem i majonezem.
Pyszny pomysł na kolację.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 14-02-13| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz