Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Kajzerki zapiekane z pieczarkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kajzerki zapiekane z pieczarkami - składniki:

4 kajzerki
40 dag pieczarek
pół cebuli
8 plastrów sera żółtego
sól, pieprz
łyżeczka oleju
keczup, opcjonalnie majonez

Kajzerki zapiekane z pieczarkami - sposób wykonania:

Kajzerki zapiekane z pieczarkamiZ kajzerek odcinamy wierzch tzw. czapeczki i odkładamy, wydrążamy miąższ.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, smażymy na łyżeczce oleju, gdy się zeszkli dodajemy starkowane wcześniej pieczarki. Całość dusimy do odparowania wody, na koniec solimy i pieprzymy.
Na dnie każdej kajzerki układamy po plasterku sera, nakładamy farsz pieczarkowy i przykrywamy plasterki sera. Nakładamy wierzch /czapeczkę/ odciętą z kajzerki i zapiekamy 20 minut w 190 stopniach C. Gdy wierzch kajzerek zaczyna się leciutko rumienić bułeczki są gotowe. P upieczeniu z bułeczek zdejmujemy kapelusze, polewamy keczupem i majonezem.
Pyszny pomysł na kolację.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 14-02-13 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz