Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kajzerki zapiekane z pieczarkami - składniki:

4 kajzerki
40 dag pieczarek
pół cebuli
8 plastrów sera żółtego
sól, pieprz
łyżeczka oleju
keczup, opcjonalnie majonez

Kajzerki zapiekane z pieczarkami - sposób wykonania:

Z kajzerek odcinamy wierzch tzw. czapeczki i odkładamy, wydrążamy miąższ.
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, smażymy na łyżeczce oleju, gdy się zeszkli dodajemy starkowane wcześniej pieczarki. Całość dusimy do odparowania wody, na koniec solimy i pieprzymy.
Na dnie każdej kajzerki układamy po plasterku sera, nakładamy farsz pieczarkowy i przykrywamy plasterki sera. Nakładamy wierzch /czapeczkę/ odciętą z kajzerki i zapiekamy 20 minut w 190 stopniach C. Gdy wierzch kajzerek zaczyna się leciutko rumienić bułeczki są gotowe. P upieczeniu z bułeczek zdejmujemy kapelusze, polewamy keczupem i majonezem.
Pyszny pomysł na kolację.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz