Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Kapusta kiszona na lato

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

główka kapusty
1,3 szklanki cukru
pół szklanki oleju
łyżka soli
pół szklanki octu winnego

Kapusta kiszona na lato - sposób wykonania:

Przepis na kapustę kiszoną którą możemy zajadać się latem, należy pamiętać aby przygotować ją na około 4 godziny przed spożyciem.
Kapustę drobno szatkujemy, składniki zalewy mieszamy ze sobą do rozpuszczenia wszystkich składników. Kapustę wykładamy warstwami do naczynia i ubijamy tłuczkiem aż do puszczenia soku, następnie polewamy marynatą. Świetnie pasuje do drugiego dania.
Przed spożyciem możemy wzbogacić ją o dowolne składniki np. paprykę, kukurydzę konserwową, pora itp.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 08-07-10| Czytano: 8945 razy |komentarz [0]
Kapusta kiszona na lato komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz