Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Kapusta z grzybami

Czas 65 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg kiszonej kapusty
100 g suszonych grzybów
3 liście laurowe
1 łyżka ziela angielskiego
sól, cukier do smaku

Kapusta z grzybami - sposób wykonania:

Grzyby moczymy przez kilka godzin.
Kapustę siekamy, zalewamy wodą spod grzybów, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 40 minut, po czym dodajemy grzyby ( w tym momencie możemy dodać też odrobinę mąki zeszklonej na łyżce masła dla zagęszczenia).
Chwilkę wszystko dusimy, przyprawiamy do smaku.
Inspiracja na podstawie przepisu pani Ewy Wachowicz - rewelacja. Kapustę możemy jeść samą lub jako dodatek do każdej potrawy.
Jest to jedno z tradycyjnych 12stu potraw wigilijnych.


Prześlij przepis

asieńka | 09-12-10 | Czytano: 15005 razy | komentarzy [0]
Kapusta z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Kapusta z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kapusta z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje