Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka pieczona w sosie - składniki:

70 dag karkówki
4 ząbki czosnku
4 cebule
olej

Sos do pieczenia:
1,5 szklanki wody
200 g keczupu
2 łyżki octu
2 łyżeczki papryki np. ostra i słodka
1 łyżka miodu (może być cukier)
sól, pieprz
łyżka musztardy
przyprawy : sól, pieprz, vegeta

Karkówka pieczona w sosie - sposób wykonania:

Karkówkę kroimy w plastry, przyprawiamy sola i pieprzem oraz nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Karkówkę przyprawiamy na kilka godzin przed przyrządzaniem a jeszcze lepiej dzień wcześniej wieczorem. Wówczas wstawiamy ją do lodówki.
Na drugi dzień karkówkę obsmażamy - każdy plaster z obu stron i układamy naczyniu żaroodpornym. Cebule obieramy, kroimy w dość grube piórka, obkładamy nią plastry karkówki. Składniki sosu mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, do momentu aż mięso będzie mięciutkie.
Karkówkę możemy też dusić do miękkości na niewielkim ogniu, w garnku pod przykryciem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-12 9:37 Tytul
witam mam pytanie czy ta karkowke w naczyniu zaroodpornym pieczemy pod przykryciem czy bez

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-01-12 10:00 karkówka pieczona
zdecydowanie pod przykryciem, nie będzie tak mocno odparowywała


kulinarne przepisy Dodaj komentarz