Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Karkówka pieczona w sosie

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka pieczona w sosie - składniki:

70 dag karkówki
4 ząbki czosnku
4 cebule
olej

Sos do pieczenia:
1,5 szklanki wody
200 g keczupu
2 łyżki octu
2 łyżeczki papryki np. ostra i słodka
1 łyżka miodu (może być cukier)
sól, pieprz
łyżka musztardy
przyprawy : sól, pieprz, vegeta

Karkówka pieczona w sosie - sposób wykonania:

Karkówka pieczona w sosieKarkówkę kroimy w plastry, przyprawiamy sola i pieprzem oraz nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Karkówkę przyprawiamy na kilka godzin przed przyrządzaniem a jeszcze lepiej dzień wcześniej wieczorem. Wówczas wstawiamy ją do lodówki.
Na drugi dzień karkówkę obsmażamy - każdy plaster z obu stron i układamy naczyniu żaroodpornym. Cebule obieramy, kroimy w dość grube piórka, obkładamy nią plastry karkówki. Składniki sosu mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, do momentu aż mięso będzie mięciutkie.
Karkówkę możemy też dusić do miękkości na niewielkim ogniu, w garnku pod przykryciem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 09-11-10 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-12 9:37 Tytul
witam mam pytanie czy ta karkowke w naczyniu zaroodpornym pieczemy pod przykryciem czy bez

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-01-12 10:00 karkówka pieczona
zdecydowanie pod przykryciem, nie będzie tak mocno odparowywała


komentarze Dodaj komentarz