Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka pieczona w sosie - składniki:

70 dag karkówki
4 ząbki czosnku
4 cebule
olej

Sos do pieczenia:
1,5 szklanki wody
200 g keczupu
2 łyżki octu
2 łyżeczki papryki np. ostra i słodka
1 łyżka miodu (może być cukier)
sól, pieprz
łyżka musztardy
przyprawy : sól, pieprz, vegeta

Karkówka pieczona w sosie - sposób wykonania:

Karkówkę kroimy w plastry, przyprawiamy sola i pieprzem oraz nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Karkówkę przyprawiamy na kilka godzin przed przyrządzaniem a jeszcze lepiej dzień wcześniej wieczorem. Wówczas wstawiamy ją do lodówki.
Na drugi dzień karkówkę obsmażamy - każdy plaster z obu stron i układamy naczyniu żaroodpornym. Cebule obieramy, kroimy w dość grube piórka, obkładamy nią plastry karkówki. Składniki sosu mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, do momentu aż mięso będzie mięciutkie.
Karkówkę możemy też dusić do miękkości na niewielkim ogniu, w garnku pod przykryciem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-12 9:37 Tytul
witam mam pytanie czy ta karkowke w naczyniu zaroodpornym pieczemy pod przykryciem czy bez

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-01-12 10:00 karkówka pieczona
zdecydowanie pod przykryciem, nie będzie tak mocno odparowywała


kulinarne przepisy Dodaj komentarz