Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Karkówka w miodzie

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 kotlety z karkówki o grubości 1 cm
4 ząbki czosnku
płynny miód
200 g keczupu
cytryna

Karkówka w miodzie - sposób wykonania:

Mięso skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i dokładnie nacieramy czosnkiem, zalewamy miodem i wstawiamy zawinięte w folię na kilka godzin do lodówki (nie solimy). Po upływie tego czasu kotlety wyjmujemy z folii i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut.
Od czasu do czasu kotlety polewamy w trakcie pieczenia wytworzonym sosem. Następnie polewamy je keczupem i po wymieszaniu sosów wstawiamy na około 5 minut ponownie do piekarnika.
Danie doskonale pasuje do makaronu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz