Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Karkówka z kapustą i ananasem

Czas 170 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1,5 kg karkówki
800 g kapusty kiszonej
puszka ananasa
sól, pieprz, kolendra
pół łyżka smalcu

ziemniaki
ziemniaki
woda
2 ząbki czosnku
mleko
koperek
sól

Karkówka z kapustą i ananasem - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy. W moździerzu należy utłuc pieprz i kolendrę dodajemy sól, mieszanką nacieramy mięso z każdej strony, po czym wkładamy do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Po wyjęciu mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do gęsiarki (lub naczynia żaroodpornego).
Kapustę kiszoną siekamy i bardzo dobrze odciskamy z soku (inaczej potrawa będzie za kwaśna).
Ananasa wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Sokiem zalewamy mięso a kostkami obsypujemy potrawę. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą oraz mlekiem w proporcjach pół na pół, wrzucamy czosnek w łupinie, solimy. Gotujemy do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.



Prześlij przepis

mewa80 | 10-12-11 | Czytano: 28621 razy | komentarzy [1]
Karkówka z kapustą i ananasem komentarz



Opinie i komentarze na temat Karkówka z kapustą i ananasem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka z kapustą i ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
majka
2013-04-08 21:55

Robiłam i była bardzo smaczna:)prosty przepis a wykwintny. Polecam :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje