Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 170 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka z kapustą i ananasem - składniki:

1,5 kg karkówki
800 g kapusty kiszonej
puszka ananasa
sól, pieprz, kolendra
pół łyżka smalcu

ziemniaki
ziemniaki
woda
2 ząbki czosnku
mleko
koperek
sól

Karkówka z kapustą i ananasem - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy. W moździerzu należy utłuc pieprz i kolendrę dodajemy sól, mieszanką nacieramy mięso z każdej strony, po czym wkładamy do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Po wyjęciu mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do gęsiarki (lub naczynia żaroodpornego).
Kapustę kiszoną siekamy i bardzo dobrze odciskamy z soku (inaczej potrawa będzie za kwaśna).
Ananasa wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Sokiem zalewamy mięso a kostkami obsypujemy potrawę. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą oraz mlekiem w proporcjach pół na pół, wrzucamy czosnek w łupinie, solimy. Gotujemy do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-08 21:55 majka
Robiłam i była bardzo smacznau?miechprosty przepis a wykwintny. Polecam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz