Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 170 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka z kapustą i ananasem - składniki:

1,5 kg karkówki
800 g kapusty kiszonej
puszka ananasa
sól, pieprz, kolendra
pół łyżka smalcu

ziemniaki
ziemniaki
woda
2 ząbki czosnku
mleko
koperek
sól

Karkówka z kapustą i ananasem - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy. W moździerzu należy utłuc pieprz i kolendrę dodajemy sól, mieszanką nacieramy mięso z każdej strony, po czym wkładamy do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Po wyjęciu mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do gęsiarki (lub naczynia żaroodpornego).
Kapustę kiszoną siekamy i bardzo dobrze odciskamy z soku (inaczej potrawa będzie za kwaśna).
Ananasa wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Sokiem zalewamy mięso a kostkami obsypujemy potrawę. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą oraz mlekiem w proporcjach pół na pół, wrzucamy czosnek w łupinie, solimy. Gotujemy do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-08 21:55 majka
Robiłam i była bardzo smacznau?miechprosty przepis a wykwintny. Polecam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz