Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 170 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Karkówka z kapustą i ananasem - składniki:

1,5 kg karkówki
800 g kapusty kiszonej
puszka ananasa
sól, pieprz, kolendra
pół łyżka smalcu

ziemniaki
ziemniaki
woda
2 ząbki czosnku
mleko
koperek
sól

Karkówka z kapustą i ananasem - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy. W moździerzu należy utłuc pieprz i kolendrę dodajemy sól, mieszanką nacieramy mięso z każdej strony, po czym wkładamy do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Po wyjęciu mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do gęsiarki (lub naczynia żaroodpornego).
Kapustę kiszoną siekamy i bardzo dobrze odciskamy z soku (inaczej potrawa będzie za kwaśna).
Ananasa wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Sokiem zalewamy mięso a kostkami obsypujemy potrawę. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą oraz mlekiem w proporcjach pół na pół, wrzucamy czosnek w łupinie, solimy. Gotujemy do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-08 21:55 majka
Robiłam i była bardzo smacznau?miechprosty przepis a wykwintny. Polecam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz