Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Karkówka z rusztu

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

karkówka

marynata:
pół litra czerwonego wina (wytrawne)
3 łyżki brandy
1 cebula
1 marchewka
liść laurowy
świeży tymianek
kilka ziaren jałowca
natka pietruszki

Karkówka z rusztu - sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, układamy w zamykanym naczyniu i zalewamy winem oraz brandy. Cebulę i obraną marchewkę kroimy w plastry, dodajemy do karkówki, dodajemy też pokruszone ziarna jałowca oraz liść laurowy, świeży tymianek i natkę pietruszki. Wkładamy do lodówki an całą noc, grillujemy z obu stron aż mięso będzie miękkie,
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 28-04-12| Czytano: 3827 razy |komentarz [0]
Karkówka z rusztu komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz