Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Karp faszerowany grzybami

Czas 65 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

ok 2 kg karpia
200 gram suszonych podgrzybków
duża cebula
natka pietruszki
masło
przyprawy: sól i pieprz
cytryna

Karp faszerowany grzybami - sposób wykonania:

Karpia patroszymy, zostawiamy głowę lecz usuwamy skrzela i oczy, myjemy i osuszamy, posypujemy solą i pieprzem, władamy do lodówki i zostawiamy na kilak godzin.
Grzyby namaczamy na noc w zimnej wodzie, następnie w niej gotujemy je do miękkości, odcedzamy i siekamy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy chwilkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Karpia napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod grzybów. pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu dzielimy na dzwonki i podajemy.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-12-12| Czytano: 5076 razy |komentarz [0]
Karp faszerowany grzybami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz