Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Pozostałe

Karp po żydowsku

Składniki:

1 duży Karp (ok. 1,5 kg)
goździki
cytryna
2 średnie cebule
50 g rodzynek sułtańskich
łyżeczka startej skórki z cytryny
1 szklanka jasnego piwa
masło
sól, świeżo mielony pieprz

Karp po żydowsku - sposób wykonania:

Pokrojonego w dzwonki karpia posypujemy pieprzem i zmiażdżonymi goździkami, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę siekamy i dusimy na maśle. Wlewamy piwo, wkładamy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 50 minut. Rodzynki parzymy w gorącej wodzie.
Rondel na ostatnie 10 minut odkrywamy i odparowujemy sos.
Wrzucamy rodzynki i starta skórkę cytryny. Rybę układamy na półmisku i polewamy sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 20616 razy |komentarz [0]
Karp po żydowsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz