Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Karp w sosie cebulowym

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg karpia (dzwonki)
1 kg cebuli
woda
sól, pieprz
łyżeczka mieszanki przypraw (suszone warzywa, suszona cebula, kurkuma, pieprz, sól zmiksowane w blenderze)
pieczywo

Karp w sosie cebulowym - sposób wykonania:

Karpia myjemy, osuszamy, solimy i wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Cebulę obieramy, kroimy w talarki, gotujemy w niewielkiej ilości wody, dodajemy mieszankę przypraw i gotujemy aż będzie miękka.
Na gotująca się cebulę kładziemy kawałki karpia, gotujemy na małym ogniu, przewracając od czasu do czasu.
Gdy ryba się ugotuje wyjmujemy ją i kładziemy na półmisek, cebulę zaś doprawiamy i miksujemy blenderem. Otrzymanym gęstym sosem polewamy karpia. Potrawę schładzamy w lodówce, wyjmujemy na godzinę przed spożyciem aby nabrała temp pokojowej. Podajemy z pieczywem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 17-12-11| Czytano: 10609 razy |komentarz [1]
Karp w sosie cebulowym komentarz



1 komentarzy

Autor
karp w sosie cebulowym
2013-12-14 15:12

karp w sosie cebulowym jest sprawdzony i zapewniam was jest przepyszny.POLECAM

Linia tła strony

Dodaj komentarz