Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Kawałki kurczaka w krakersach

Składniki:

2 piersi kurczaka
przyprawy : wegeta, pieprz
litr maślanki
opakowanie krakersów

Kawałki kurczaka w krakersach - sposób wykonania:

Pierś kroimy w paski (2 cm szerokości), wkładamy do maślanki i na 2 godziny do lodówki.
Krakersy wkładamy do woreczka i kruszymy na bardzo drobno (mają być jak bułka tarta) za pomocą wałka, pokruszone przesypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy : pieprz, sól (ostrożnie gdyż krakersy są słone), curry, można dać również odrobinę ziaren sezamu.
Kawałki kurczaka po wyjęciu z maślanki panierujemy w krakersach i wykładamy na natłuszczoną blachę, pieczemy w 180 stopniach, przez 20 minut, gdy się zrumienią. Pyszny chrupiący kurczaczek, przepis wypróbowany (podpatrzony w programie Nigelli Lawson) :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 17-05-10| komentarz [1]



1 komentarzy


inna wersja
2011-07-09 18:10

równie pyszny ten kurczak jest gdy zamiast krakersów uzyjemy chipsow do panierowania ;]

Dodaj komentarz