Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Kawałki kurczaka w krakersach - składniki:

2 piersi kurczaka
przyprawy : wegeta, pieprz
litr maślanki
opakowanie krakersów

Kawałki kurczaka w krakersach - sposób wykonania:

Pierś kroimy w paski (2 cm szerokości), wkładamy do maślanki i na 2 godziny do lodówki.
Krakersy wkładamy do woreczka i kruszymy na bardzo drobno (mają być jak bułka tarta) za pomocą wałka, pokruszone przesypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy : pieprz, sól (ostrożnie gdyż krakersy są słone), curry, można dać również odrobinę ziaren sezamu.
Kawałki kurczaka po wyjęciu z maślanki panierujemy w krakersach i wykładamy na natłuszczoną blachę, pieczemy w 180 stopniach, przez 20 minut, gdy się zrumienią. Pyszny chrupiący kurczaczek, przepis wypróbowany (podpatrzony w programie Nigelli Lawson) u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-09 18:10 inna wersja
równie pyszny ten kurczak jest gdy zamiast krakersów uzyjemy chipsow do panierowania ;]


kulinarne przepisy Dodaj komentarz