Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Kieszonki schabowe

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 i 1/2 kg schabu
20 dag pieczarek
1 nieduża cebula
łyżka masła
sól, pieprz
20 dag pikantnego ser
liście szałwii
bułka tarta
roztrzepane jajko
mąka
smalec do smażenia

Kieszonki schabowe - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje, na pyszne kieszonki schabowe.
Kroimy w plastry ale najpierw robimy kieszonki. Cebulę kroimy w kostkę, masło wrzucamy na patelnie, dodajemy cebulkę. Pieczarki obieramy, kroimy, dodajemy do cebuli. Szklimy.
Mięso doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony. Farsz również przyprawiamy. Ser kroimy w paseczki, wkładamy każdy kawałek do kilku kieszonek, wkładamy też liść szałwia.Do reszty kieszonek kładziemy farsz pieczarkowym. Kieszonkę spinamy wykałaczką. Kieszonkę schabową panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 26-02-11| Czytano: 32113 razy |komentarz [0]
Kieszonki schabowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz