Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Klopsiki z Mięsa mielonego

Składniki:

1 kg mielonej
wołowiny lub baraniny
3 łyżeczki suszonej mięty lub 3 łyżki posiekanych świeżych listków
3 łyżki drobno posiekanych liści pietruszki
3 łyżki drobno posiekanej kolendry
2 cebule
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka kminu rzymsk

Klopsiki z Mięsa mielonego - sposób wykonania:

Cebulę zetrzeć na tarce o grubych okach. Mięso wymieszać ze wszystkimi pozostałymi składnikami i odstawić na pół godziny. Sprawdzić, czy jest dobrze doprawione i uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Smażyć w mocno rozgrzanym oleju. Podawać na półmisku z ćwiartkami cytryny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 24584 razy |komentarz [0]
Klopsiki z Mięsa mielonego komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz